De ce vorbesc mult femeile stresate ?




In momentele de stres sau tensiune, sînt activate principalele funcţii ale creierului; în cazul bărbatului, orientarea în spaţiu şi logica. La femeie este activată funcţia vorbirii şi adesea ea începe să pălăvrăgească nonstop. Dacă e stresată, vorbeşte fără oprire oricui este dispus s-o asculte. Poate discuta despre problemele ei cu prietenele ore întregi, relatînd amănunţit toate faptele, iar ele întorc problema pe toate feţele. Ea discută despre probleme actuale, trecute sau viitoare, probleme posibile care nu au nici o soluţie. Cînd vorbeşte, nu se gîndeşte la nici o soluţie, ci vrea doar să fie compătimită, ea depăşind momentul prin vorbitul în sine. Discută în dezordine despre mai multe subiecte deodată, fără să ajungă la nici o concluzie.

Pentru o femeie, împărtăşirea problemelor ei
cu prietenele este un semn de încredere
şi de amiciţie.

Bărbatului îi vine greu să o asculte discutînd despre problemele ei, pentru că el consideră că ar trebui să găsească o rezolvare fiecăreia în parte. El nu vrea o simplă discuţie, ci vrea să şi acţioneze într-un fel! Mai mult ca sigur că o va întrerupe, întrebînd: „Şi care e de fapt ideea?" — ideea este tocmai că ea nu simte nevoia să existe o idee logică. Cea mai preţioasă lecţie pe care o poate învăţa un bărbat dintr-o atare situaţie este să asculte gesticulînd şi confirmînd onomatopeic spusele ei, fără să ofere soluţii. Acest concept însă este total străin oricărui bărbat, pentru că el nu vorbeşte decît atunci cînd are o soluţie de oferit.

Cînd aveţi de-a face cu o femeie supărată,
nu-i oferiţi soluţii şi nici nu-i negaţi sentimentele arătati-i doar că o ascultaţi cu atenţie.


Atunci cînd femeia refuză să accepte soluţiile bărbatului, strategia următoare este ca el să încerce să minimalizeze problemele, spunîndu-i: „De fapt, nu contează", „Exagerezi", „Las-o baltă" şi „Ce mare lucru!". Asta o înfurie pe femeie, care începe să simtă că el nu ţine la ea, pentru că nu vrea s-o asculte.

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Deloc...consider ca este in folosul ambelor "tabere" sa stie ce se intampla in momentele respective.Its more like science..ish

      Ștergere
  2. Sincer acum , se vede dupa cum scrii cat de multe stii despre femei. It's no science- ish. It's pure human behavior.Bunele maniere, ai auzit de ele. Asculti o persoana pentru ca e lucrul normal pe care ar trebui sa il faca toata lumea. Asculti o persoana pentru ca e politicos si ii dai sfaturi la nevoie pentru ca denota ca poti fi o persoana de incredere. Daca ai privi in ansamblu ai vedea ca ai dat dovada de mult misoginism si sa nu mai vorbim de generalizarea si catalogarea tuturor femeilor. Nu toate femeile sunt la fel asa ca nu le pune in aceeasi oala. E ca si cum as spune eu: "De ce barbatii frustrati vorbesc despre femei stresate care vorbesc mult?". Nu toti barbatii frustrati vorbesc despre neajunsurile femeilor cum nici toate femeile stresate nu vorbesc mult sau nu toate femeile care vorbesc mult sunt stresate. Dar daca ai fi "un barbat" who gives a damn si care ar fi ascultat indeajuns de atent ai fi realizat asta acum mult timp (depinzand de varsta ta). Nu cred ca esti prea experimentat daca nu stii nici macar chestiile logice. Tutz! Have a nice evening. Daca tot esti acolo ai putea sa vorbesti si despre cum UNII barbati abereaza la fel de mult cat o femeie cand sunt stresati sau frustrati si despre cum unele femei sunt la fel de tacute ca un barbat cand barbatul stie sa se comporte ca o fiinta umana. Sa nu uitam ca stresul femeilor de cele mai multe ori este declansat tot din cauza voastra. Daca tot suntem misogini macar sa fim pana la capat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand multumesc pentru feedback...ma ajuta enorm.In al doilea rand,nu cred ca era cazul sa specific "unele femei" pentru ca ma incred in faptul ca cei care imi citesc articolele sunt destui de constienti sa priveasca totul ca o imagine de ansamblu.Nu exista in lume 2 indivizi la fel,nici nu va putea fi vreodata,iar articolele postate saptamana asta sunt realizate cu material extras dintr-o carte si care se bazeaza pe studii facute pe un anumit esantion de oameni,mai mare sau mai mic.Nu spun si nu voi spune ca tot ce postez e valabil oricand si oriunde pentru ca nu e asa.Dar cred cu tarie ca macar o informatie noua si folositoare ofer in fiecare articol.Si in ceea ce priveste misoginismul,trebuie sa iti spun ca te inseli....eu respect si iubesc femeile.Pentru a deveni mai bun in orice ai face trebuie sa fii dispus sa pierzi si sa iti asumi responsabilitatea sa nu mai repeti acea greseala.Te invit sa ma urmaresti in continuare si sa iti spui parearea pentru ca ma ajuta enorm.

      A

      Ștergere