Masturbarea Psihica:Cea mai noua forma de auto-sabotare




 Sunt sigur ca mare parte din voi ati auzit arhicunoscuta intrebare:Te masturbezi?


 Fie ca esti barbat,fie ca esti femeie si ai peste 15 ani intrebarea aceasta ramane si in anul 2015 “Ceva indecent de intrebat,dragaaa” .Ceea ce este retardat.Asta pentru ca toti stim adevarul,nu-i asa ? ;;)

            Totusi,in acest articol nu am sa vorbesc despre procesul de auto atingere .Ceea ce am observat in ultimul timp (si aici ma refer la ultimii 2-3 ani) este ca societatea a “inventat” fara sa stie un alt fel de masturbare.Cea psihica.Si nu,nu ma refer la a-ti imagina chestii care iti plac cu scopuri “dirty”.Ma refer la modul in care societatea a adaptat in viata lor personala dimensiunile enorme pe care le-a atins nu doar in Romania materialul motivational de orice fel.Acesta fiind ca un fel de copil al dezvoltarii personale ca un tot.


Am observant ca populatia chiar adora materiale motivationale de orice fel.Citate,videoclipuri,secvente din filme s.a.m.d.Asta e bine si rau in acelasi timp.


BINE: Pentru ca intradevar,folosite in mod proactiv si cu un focus precis din partea individului,metodele de motivare sunt VITALE pentru a continua un drum spre perfectionare .Asta pentru ca oricine doreste sa fie mai bun decat a fost ieri la un anumit lucru este supus esecului si dezamagirii temporare.Si asta este bine daca te gandesti dintr-o perspectiva optimista,deoarece stii sigur ca nu multi pot atinge ce tu vrei sa atingi.Chiar necesita efort sustinut.
RAU: Pentru ca in timp,creierasul nostru ultra inteligent a reusit sa faca din motivare doar un fel de sursa momentana de placere sau de acceptare a prezentului mai mult sau mai putin favorabil.Mai pe scurt,urmaresti un videoclip motivational si incepi sa simti fiori prin tine,incepi sa ai sentimental ala de infuzie cu adrenalina : Fuck Yeah!!! I’ m ready for war bitches! Asta in timp ce stai intins in pat sau in scaun.Dupa ce termini de urmarit videoclipul spui cat de tare este/sunt respectivul/respectivii din videoclip si le dai un LIKE . 


              Ei bine,partea pe care multi dintre voi probabil ati omis-o este ca la sfarsit,SURPRIZA! Continui sa nu faci nimic in legatura cu situatia ta.Niciun demers.Te-ai incarcat putin cu putina energie doar ca mai apoi sa o elimini treptat din tine fara niciun scop .Exact ca atunci cand te masturbezi.Iti iei doza de placere de scurta durata,te cureti pe maini,inapoi la viata de rahat.Buhuhu.
             

              Ceea ce vreau eu sa evidentiez este ca suntem extrem de predispusi sa patim asta.Eu ma surprind uneori facand asta.Si nu doar asta.Am multe momente cand imi pierd focus-ul total si ajung sa fac lucruri “nocive”.De exemplu,eu personal duc momentan  o “lupta” cu irositul timpului .Si cand ma surprind uneori pe Facebook facand NIMIC ,ma opresc si ma gandesc : Hmm…uite…iarasi pierd vremea pe Facebook.Al naibii obicei prost .NU am sa zic acum ca este bine ca se intampla asta,totusi nu este usor sa elimini un obicei format in decursul a ceva ani.Procesul este indelungat si da roade treptat.In cartea Puterea Prezentului de Eckhart Tolle(nici nu mai stiu de cate ori am recomandat-o …super utila si trebuie citita/ascultata de mai multe ori lunar sa isi faca efectul) se spune ca atunci cand iti dai seama ca esti INCONSTIENT ajungi sa fii CONSTIENT.Asadar,simpla recunoastere a faptului ca esti cufundat in Inconstienta si obiceiuri nocive  ajuta in mod activ la indepartarea acelor actiuni aproape automatice  din “repertoriul zilnic”.



             Ca o mica paranteza aici,as vrea sa reamintesc faptul ca traim intr-o lume a “pacatului”,daca ar fi sa o dam putin in dogmele BOR.Dar dupa parerea mea,este mare pacat sa nu faci nimic util/placut cu timpul tau.In 100 de ani este cert ca toti cei care cititi acest articol acum o sa fiti tarana.Singurul lucru care conteaza este ACUM,ce faci pentru tine ACUM.Nu stii niciodata cat mai ai,asta e clar.Dar ceea ce iti pot spune si probabil aici esti de acord cu mine este ca odata ce inaintam in varsta ,timpul nostru isi pierde din valoare.Asta pentru ca poti valorifica 1 ora din viata ta la 20 de ani intr-un fel si altfel valorifici acea ora la 65 de ani.


           Asadar,este doar in avantajul tau sa folosesti acel “boost” de incredere pe care ti-l injecteaza un material motivational pentru a actiona in cazul situatiei tale de viata si sa poti ajunge mereu cu putin mai in fata decat erai ieri.Imi place sa numesc acest lucru Regula de 1%.Fii cu 1% mai bun decat erai ieri/saptamana trecuta/luna trecuta.

                                                                                                                                         A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu