Ce Faci?

   Sunt sigur ca multi dintre voi probabil stiti despre povestea lui Benjamin Button.Daca nu,am sa va fac cel mai scurt rezumat posibil.

  The Curious Case of Benjamin Button este un film despre un barbat care s-a nascut batran si intinerea cu trecerea timpului.Exact inversul procesului la care noi,muritorii de rand,suntem supusi.

De ce am adus vorba de acest film?

Ei bine,in ziua de azi,viata noastra pare ideala doar acestui personaj din film.

De ce spun asta?

Hai sa "coloram" putin tabloul.

Daca ar fi sa descriem viata unui om de rand ar fi cam asa:

Se naste.Copilareste mult mai putin decat trebuie.Pe la varsta de maxim 25 de ani se rupe de familie deoarece aceasta nu il mai poate sustine financiar iar acesta trebuie sa puna in practica acei aproape 20 de ani de "educatie" primita pentru a putea avea hrana,o casa,un telefon mobil,un calculator,o masina,o familie.Unii reusesc.Unii se nasc cu abilitati cognitive deosebite.Sunt impinsi de la spate prin sistemul educational de niste parinti pentru care copilul lor reprezinta o mandrie in ochii celorlalti,fara ca macar sa se gandeasca daca odrasla lor este fericita cu ceea ce face.

Revenind....


Aceasta persoana va fi manipulata si modelata ca o bucata de plastilina....un exemplar perfect de muncitor cu "viitor stralucit".Acest om este constrans de situatie sa "presteze".Trebuie sa nu isi dezamageasca parintii din acest punct de vedere.El a fost de mic invatat cu lucrul fortat.In loc sa iasa la joaca cu restul copiilor de varsta lui....el era in casa,lucrand exercitii la o anumita materie.Orele acelea in plus au sa il ajute enorm in viitor.Daca de mic iti inveti creierul cu maniera asta de lucru,il vei dezvolta,vei avea un avantaj mai tarziu in fata celor care "se jucau pe afara".Totusi,acest copil o sa lipseasca la cele mai importante ore din viata lui....cand isi dezvolta abilitatile de comunicare.Castigi intr-un loc....pierzi in altul.


In fine,o sa termine o facultate cu brio.Notele il vor ajuta sa lucreze undeva unde banii "nu sunt o problema".Un birou de 10 metrii patrati si un laptop doar al lui.Eventual o sa cunoasca si o femeie la servici sau in alta imprejurare.O sa aiba o familie.Copii pe care din lipsa de experienta ii va indruma de mici pe EXACT acelasi drum pe care el a fost.Copii pe care nu ii poate ajuta decat cu niste rezultate la o problema de matematica sau cu niste certuri sau batai pentru anumite fapte socotite drept "rele".

Cam aici se rupe sirul intamplarilor pentru persoana noastra.Restul vietii isi va vedea copii crescand si el imbatranind facand zi de zi acelasi lucru.Totul pana cand clipa mult scontata soseste.Visul fiecarui "muritor" de rand asemeni celui mai sus descris: PENSIONAREA

Momentul cand nu mai trebuie sa muncesti....Momentul cand culegi roadele muncii de o viata....Momentul cand stii ca "ti-ai facut datoria" in ochii celor care te cunosc....."A fost cineva..."...Momentul cand vei avea casa ta in care doar tu si sotia ta puteti locui in liniste.


Acum sa arunc pe tine o galeata cu apa rece:


"Comunul" nostru isi da seama ca ai lui copii nu il viziteaza.....se intreaba : "De ce?"

Isi da seama ca varsta si-a pus amprenta asupra lui si nu mai putea face expeditii pe munte,sa joace fotbal sau sa aiba macar control asupra unei vezici urinare.

Isi da seama ca mancatul ala in fuga in fata pc-ului,fumatul din cauza stresului si statul 8 ore pe un scaun a cam avut un efect urat asupra corpului sau.

Isi da seama ca poate viata lui ar fi fost alta daca ar fi invitat la o intalnire colega de clasa din liceu care ii lua mintile zi de zi si nu se mai putea concentra asupra cifrelor la ora de matematica.

Isi da seama ca are bani castigati muncind o viata pe rupte pentru un sef nenorocit nu ii poate da decat pe pastile de inima 

Isi da seama ca cercul lui de prieteni devenea din ce in ce mai mic cu trecerea timpului ....atat de mic incat a devenit un punct(sotia lui).


De asta si de multe altele isi da el seama...dar ce folos...inca putin si incepe sa caute un loc "convenabil" de veci.Chiar si acum,in ultimul ceas,o afacere e o afacere.


Vezi tu,draga cititorule,Benjamin Button ar visa la o viata ca asta.Sa munceasca zi de zi 8 ore stand pe un scaun(batran fiind,mai mult nu ar putea face),dupa multi ani el ar avea sa traiasca din pensie pe la varsta de 20 de ani (adica sa primeasca bani fara sa faca nimic).Sunt sigur ca ar avea pe ce sa arunce banii la varsta aia.In fond,este la care corpul ii permite o mobilitate fizica si psihica extrem de mare.Toate astea si o finantare decenta si tocmai ai gasit o persoana fericita.



Acum sa ne intoarcem la noi.Noi nu suntem ca Benjamin.Noi suntem in aceeasi oala cu al nostru "Comun" mai sus descris.Tu nu ai vrea sa iesi din oala?


Pe internet este o manie a citatelor.Pacat este ca nu multi le au in minte mai mult decat le ia sa le scrie pe facebook.

Nu vreau sa citez dar am sa spun atat: Fa lucrurile care trebuie facute la timpul lor!

Eu nu vreau sa mor un "comun".Nu pentru ca as fi dependent de aprobarea altora.Sau de recunoasterea muncii mele de catre alte persoane.Pur si simplu nu vreau sa plec fara sa imi las amprenta pe acest pamant....in aceasta viata.Si cand zi asta nu ma refer la a lasa copiilor o casa si multi bani.Copiilor mei nu le voi da pestele.....ii voi invata sa pescuiasca singuri.Ii voi invata ca nu trebuie sa presteze decat pentru ei.Nu trebuie sa faca ceva doar ca multumeasca gura targului.

Eu am sa fac tot ce imi sta in putere sa ajut alte persoane sa spun:Sunt unde trebuie...si sunt fericit.


Tu.....CE FACI?


                 Daca ti-a placut si/sau ti-a fost de folos,nu ezita sa dai un share.M-ai ajuta enorm.



                                                                                                                                 A.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu